Heihei....
Jeg tok pause i to dager...
fra maling og annet jobb ute....
Det regnet og jeg ble bare lei av at værmeldingen ikke stemte...
Så...
Da passet det fint at jeg hadde kaffegjest på inngang...
Fikk jo da muligheten til å bake litt...
Og...
Jeg var lei av alt det som jeg bruker å bake...
Så jeg hentet inspirasjon fra bladet BAKA som jeg abonnerer på...
Kaffegjesten tok bilde av kaka...
og la ut på insta...
Virket poppis der...
Så jeg gjengir oppskriften her...
Altså fra BAKA...
MazarinToscaTårta
500 gr mandelmassa
250 gr rumsvarmt smör
300 gr ägg (ca 5 st)
rivet skal av 1 citron
60 gr vetemjöl (ca 1 dl)
Smör och kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 175 gr.
Riv mandelmassan grovt och lägg i en bunke.
Klicka i det rumsvarma smöret.
Rör mandelmassan och smöret till en jämn blanding.
Knäck i ett ägg i taget och rör mellan varje ägg.
Blanda ner citronskal och mjöl.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min.
Toscatäcke
300 gr blandade nötter
t ex mandel, valnöt, pistasch, hasselnöt, cashew
100 gr vispgrädde
100 gr strösocker
140 gr ljus sirap
75 gr smör
Rosta alla nötterna i en torr panna tills de har fått fin färg och doftar nötig och gott.
Häll över dem på en kökshandduk och gnid bort löst skal.
Koka grädde, socker och sirap i en kastrull tills smeten börjar bli tjock och kolabrun.
Blanda ner smöret och nötterna och ta kastrullen från varmen.
Ta ut kakan när de 30 min gått och häll toscablandingen över den.
Grädda kakan i ytterligare 5 min.
Låt svalna i formen och skär med en kniv runtom innan du lossar kanten.
Jeg synes den ble god...
Serverte med jordbær og vaniljekrem...
Og koselig med kaffebesøk...
Det har vært lite av den sorten i sommer...
Vi har liksom prioritert å male og bygge....
Men til høsten blir det vel mer av kaffebesøk...
BRA!!
...Lena...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar